1. kandidat til stortingsvalget FNB Telemark -Tommy Ballestad

Først og fremst er dette igjen ikke et forslag som kommunen skal ta ansvar for. Dette er et innspill til næringslivet og ildsjeler. De har vi mange av i Grenland, men gode innspill må komme fra et sted. Det ligger noen offentlige støtteordninger som må til for at dette skal skje, men denne ballen må noen ta fra det lokale miljøet, og min rolle hadde vært å tatt dette politisk.

Det er helt sikkert at vi trenger en ny identitet og dette kan være en del av en frisk pust i debatten om en ny identitet til Grenland. IRONMAN er et idrettsarrangement og en folkefest. Regner med at folk har oppfattet mine innspill som friske. Kanskje noen ganger for friske! Poenget mitt er ikke å eie dem selv, men at noen ildsjeler fanger dette opp der ute. Det er jo begrenset hvor mange hatter jeg skal ta på meg. Men om det var den eneste måten å realisere noen av idene, hadde jeg gjennomført denne. Men Grenland har mange ildsjeler som garantert hadde spunnet videre på denne iden – som slettes ikke er umulig. Jeg har i hvert fall trua på Grenland.

Som sagt så har vi mange potensielle som kunne tatt stafettpinnen. Vi har navn som Gisle Johnsen, Janne Kittelsen , Beate Lærum Berg. Ja vi har mange atletiske ikoner i denne regionen som kunne være potensielle aktører. Vi har jo også triatlon klubben Skagerrak Sportsklubb som kunne vært den naturlige arrangør. Jeg vet det er litt farlig å slenge konkrete navn ut på bordet, men er det ikke litt viktig, da? Være litt konkret.

For meg så er dette kjempegøy, men jeg er nok en amatør sammenlignet med de navnene over her. For meg så handler det om å delta. Bare det er kjempe gøy.

Dette er faktisk et bilder under IRONMAN i Haugesund 2019 tid – 05.50. Tiden i 2017 var 05.38.

Dette er ikke på noen måte et forsøk på å kuppe løpet i Haugesund, men få til et samme arrangement. I Sverige er det også to løp, og dette lar seg gjøre veldig fint.

Løypeforslag:

Svømming går fint rundt kattøya som er 1,6. Man måtte bare laget en ekstra sløyfe, sånn at man oppnådde 1,9 kilometer. Sykkelløypa på 9 mil burde starte på Olavsberget i Porsgrunn og en fin og rett linje opp til Skien nord. Til starten av Valebøvegen og tilbake til Hynivegen. Tibake til Fossum og ned Århusvegen. Forbi Sykehuset og opp Porsgrunnsvegen opp mot Stranda. Ut til Vold, og forbi Herre. På en eller annen måte komme seg over Breviksbrua – forbi Norcem. Skjelsvi, Nystrand og ende opp på Olavsberget igjen. Herfra er det løping rundt Skien – Porsgrunn. Og mål hadde blitt på Nenset et sted.

Linken under er starten i Haugesund 2019. Det er mellom 12 – 1300 deltagere, og hele arrangementet er en folkefest!

Har du en ildsjel i deg?

https://www.facebook.com/tommy.ballestad.3/videos/10157193162234020