En sommer rett før valget, og egentlig midt i valgkamp, er alltid litt rar. Men samtidig fylt med god, avslappet stemning likevel. Bergen bystyre er inne i en saksbehandlingspause, og det gir oss mindre sakslesning og mer hyggelesning. Her kan dere få en bit av det sistnevnte, og bli bedre kjent med folkene i Folkets Parti! I denne runden byr Cesilie og Tore litt på seg selv og sine sommerplaner. Kanskje inspirerer de også deg? Eller er du kanskje bare nysgjerrig på hva folk bak titler som «representanter» eller «kandidater» faktisk gjør på i fritiden sin? Les og se!

Artikkelen fortsetter under.

Snekring, sykling og storby

Som du kanskje skjønner, sjongleres det mellom ferie og valgkamp hos oss, og Cesilie har bokstavelig talt tatt det ett skritt lenger. Etter julimånedens første stand på Torgallmenningen og noen timer med partibrosjyrer og prat, tok Cesilie turen rett til Vidden. Det ble fjelltur i FP-klær og strålende sommerlys, med teltovernatting og real turmat i solnedgangen, midt imellom Ulriken og Fløien.

Deretter har det gått slag i slag, og Cesilie har forflyttet seg fra en storby til en annen- nemlig København. Stemningsrapporten er god, utenom en ny kommunikasjonskrise i offentlig etat, som igjen påvirker barnevernet i en negativ retning. Tirsdag formiddag hadde byrådet i Bergen ny pressekonferanse angående blant annet bekymringsmeldinger fra politiet til kommunene som ikke har blitt ordentlig overlevert eller mottatt. Cesilie måtte bråbremse sykkelen midt i Københavns gater og lytte til pressebriefen. Politikk er på godt og vondt aldri langt unna.

Den danske hovedstaden har lokket med Bruce Springsteen konsert, som blir høyderen for Cesilie. Etter det bærer det tilbake til vekselvis valgkamp og hyttetilværelse på øyen Møkster. En liten øy tilhørende Austevoll kommune med 55-65 faste innbyggere. Møkster er en ekte, naturskjønn perle, med mange aktiviteter. Der lover Cesilie å padle, fiske, snekre og male. I tillegg til å delta på lokale arrangementer (psst, Skyss kjører båt dit hvis du vil besøke den ydilliske øyen!). Cesilie, som forresten er vår førstekandidat til høstens kommunevalg, trekker på smilemusklene og føyer til avslutningsvis:

– «Jeg har bestilt sol og fint vær, så dette blir en deilig sommer!«.

Artikkelen fortsetter under.

Fra Bruce til bobil

Heldige Tore suste ned til Oslo allerede i slutten av juni for å få med seg konserten til Bruce Springsteen i hovedstaden! Det kan vel regnes som en meget godkjent kickstart på sommerferien. Og ja, du har en riktig anelse, det har virkelig sirklet en smittsom Springsteen-feber blant oss. Med god grunn da, hva kan en si. Utvilsomt kjekk stemning å se på bildebevisene.

For Tore har det gått videre fra Bruce til bobil, der han varslet 18 dager på tur totalt. Tore og hans turfølge har lagt opp en eventyrlig rute, som går innom Trollheimen i Vest, til Helgelandskysten i Nordland, før Kristiansund via Atlanterhavsveien og hjemvendelsen. Fantastisk natur som balsamerer sjelen, anbefales på blå resept! Men Tore rekker å skrive et par leserinnlegg om Arna og el-biler mellom avslappingsøkter. Så helt utkobling er det ikke, svar på mailer tikker inn med jevne mellomrom- det er jo valgkamp. Mens bobilen var parkert på Offersøya Camping, debuterte hunden Ynwa som linselus på NRKs Sykkelsommer TV.

Litt senere i sommer kommer Tore til å gjenta fjorårets suksess og delta på Liverpoolfestivalen på Gjøvik. Billetter til årets festival ble kjøpt allerede på veien ut utgangen fra festivalen ifjor, såpass bra var det!

Tore Landmark er forresten vår andrekandidat til høstens kommunevalg!