Høysesong i Hjelledalen, Electra på motorvei, og spennende flytteplaner. Sommerhistoriene fortsetter, og vi har plukket sammen flere hyggelige fortellinger fra våre flotte folk i Folkets Parti! I denne runden kan dere bli bedre kjent med Per som driver hotell i Stryn, ivrig turgåer Christine, og Torunn som utsetter seg for en kjøreferie med tre barn til Sverige. (Med el-bil!) Her er det bare å belte seg fast og bla seg nedover. Kanskje blir du bedre kjent med oss, kanskje får du inspirasjon, eller kanskje får du vite noe nytt- uansett, god sommerlesning!

Artikkelen fortsetter under.

Hektisk høysesong

Per er vår kandidat nr. 19 og har lagt bak seg 24 sesonger med hotelldrift i Stryn, Hjelledalen. Per kan bekrefte at denne sommeren også tilbringes på Videseter Hotel med stor pågang og mye arbeid. Hotellet har en svært interessant historie, som et av landets eldste innkvarteringssteder, og et fantastisk utsikt. Siden 1903! Den gang var bygget en skysstasjon i statlig drift, men selv forteller Per at bebyggelsesstedet er enda eldre. Faktisk skal sagnet ha det til at Olav den hellige og Harald Hårfagre, i herrens år 900, reiste over Strynefjellet og på veien ble Hårfagre ble syk. Hans herremenn bygget da et slags smug av steinheller på Heillsmogo. Dermed fikk Hårfagre ly for vêr og vind, til han ble frisk nok til å fortsette mot vest og overnattet i steinhuset på Viden. På lokalt folkemunne gikk mennene til «Vidjen» for så å overnatte. Derav navnet Videseter. Akkurat nå gleder Per seg over høye besøkstall, derav ca. 98% av gjestene er fra utlandet. Hotellet er åpent frem til medio september, det blir å holde ermene brettet!

Artikkelen fortsetter under.

Gressenke på elektrisk Sverigetur

Torunn var teknisk sett ikke gressenke i denne omgang, siden det faktisk er hun som var bortreist! Men vi prøver altså å si at hun har vært på tur alene med poden sin, og alle foreldre har vel noen minner knyttet til det å være tidvis eneste voksne til stedet. Selv kommenterer Torunn: – «Etter en uke på biltur alene med tre kids, så har jeg kun en tanke i hodet: aleneforeldre, dere er superhelter! Jeg bøyer meg dypt og inderlig i støvet for dere!». Og i tillegg har transportmiddelet vært ladbart, bare for å toppe den logistikken. Så vi har selvsagt fulgt nøye med på reisen, spent på om ladeangsten skulle melde seg. Bilferien begynte som en drøm over fjellet: – «Det er noe magisk ved det å kjøre Hardangervidda med en deilig el-bil, å få holde fartsgrensen, kjøre kurver, høre på noe saftig kjøremusikk. Da koser mor seg, uansett hvor mye krangling det er i baksetet

Torunn sitt slagord har vært at Sverige leverer alltid. El-bilen «Electra» tok firerbanden trygt frem til utvidet familie i Jönköping. Der kunne Torunn melde om fine dager med bading, is og alle tenkelige fastfood-retter. Bortsett fra en ufrivillig omstart av Electra på fergen over fra Visingsö, hvor Torunn angivelig fikk lettere hjertebank av å stå fremst i bilkøen mens dashbordet gikk i svart, så har det gått «knakandes bra«. Ved spørsmål om flere bumps-in-the-road på turen, kunne Torunn fortelle: – «Vi trives best på motorveien, men vi rakk også å bli medlem av SUV-klubben da vi kjørte bittelitt off-road ut til stranden på nevnt øy. Med heving av understell fra 13 til 17cm fikk vi det til etterhvert«. Avslutningsvis kan Torunn oppsummere med at: – «Bilferie med elbil er ok. Bilferie med 3 unger og elbil som må lades litt mer stress, men, jag är nöjd.«

Artikkelen fortsetter under.

Spreke fjellturer og flytting

Christine har vært og er en ivrig turgåer, og i sommer lover hun intet mindre enn solide fjellbestigninger! Faktisk er hun ikke fremmed for å springe i fjellet som en god start på dagen, så her er det bare å hente inspirasjon. Christine kan bekrefte å ha hatt gleden av fine værforhold som har gjort opplevelsene utendørs fantastiske. Hun anbefaler å ta en tur både som en aktivitet og som en boost for humøret, og ikke minst for den mentale helsen. Så bærer det altså mot en del innendørsaktivitet også, ettersom Christine har delt om en gledelig nyhet om et leilighetskjøp! Det «bærer» da bokstavelig talt mot bæring og flytting, og all den logistikken med nedpakking, polstring, kjøring, rengjøring og den slags. Flytting kan vi vel kjenne oss igjen i som både kjekt og strevsomt på en og samme tid? Heldigvis blir det bra til slutt! Uansett, det er flott å høre at ting faller på plass, spesielt siden Christine kunne fortelle om noen tøffe vårmåneder som har gitt påkjenninger. Vi ønsker Christine lykke til med praktisk husholdning og med valgkamp som nærmer seg voldsomt!

//