«Om du tar trikk eller kollektiv trafikk so er da sponsa av bomringspolitikk me har alle litt og sei, e da løye me er lei?» – Nå må vi stå samlet og si nei! Sangen «Nok er Nok» av Per Christian Eide har flere poeng som nesten enhver kan kjenne seg igjen i. Å kjøre bil trenger vi tross alt daglig, de fleste av oss. Hver eneste bomstasjon som krysses i Bergen, samler penger til Bybanen. Enhver bilsjåfør som kjører og betaler bompenger, betaler også for Bybanen til Åsane. I tillegg til den eksisterende bybanegjelden. Folkets Parti stiller igjen spørsmålet: Har ikke bilister betalt nok nå? Denne urettferdige finansieringen er vårt fremste grunn til å takke nei til mer Bybane!

Som om ikke det er nok at alle byens bompenger nå går til bybanen, er det bompenger som også betaler for grunnerverv der hus må fjernes for å bygge denne banen. I tillegg er det risiko for at bompenger blir brukt til sykkeltraseen. Hvis statlige penger ikke strekker til. Vi i Folkets Parti har sett oss lei på at bilistene blir sett på som en utømmelig bufferkonto. Folkets Parti er tidligere Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger, som har ved enhver anledning ytret motstand og stemt nei til bompenger i Bystyret de siste 4 årene. Vi trenger mer motstand og vi må forberede oss til en lengre kamp, men det er slettes ikke umulig å avvikle bompengefinansiering.

Ei aleinemor til tre, kan bli tvinga ned i kne?

Vår gruppeleder i bystyret, Cesilie Tveit, sier at hun kjenner seg godt igjen i denne følgende linjen i sangen:

«Ei aleine mor til tre, kan bli tvinga ned i kne ho må hente å levere i frå A og til B gjennom bomring nummer ein og bomring nummer to sjå rekningane hagla, ka ska ho gjera no«

Det var derfor Cesilie ble engasjert i bompengesaken i 2018, og hun skal heldigvis fortsette kampen mot bompenger i neste valgperiode også. Cesilie er første kandidat på vår valgliste! Stem på Folkets Parti, fordi vi vil at Bergen skal være en by som alle kan ha råd til å bo og leve i.

Sjekk ut lokallaget i Bergen og Facebook siden vår for et større inntrykk om hvem vi er! Nyttige kilder om bompenger og finansiering; Ferde, Miljøløftet, Samferdselsdepartement Bypakke Bergen og omegn. Lenke til sakspapirer og utredninger tilknyttet Bybanen til Åsane kan du finne her: https://www.bergen.kommune.no/politikk/politiskeutvalg/313971/mote/5031284/sak/245266