Vi har plukket ut tre personlige, ærlige og reelle historier. Cesilie, Tore og Stein Ove ønsker seg ikke høye politiske posisjoner eller en lang karriere på Stortinget. Disse tre kjente ikke hverandre før de samlet seg om én felles sak. Etter flere år har trioen lagt bak seg uttalige timer med arbeid, stått i negative kommentarer og stått på for å gjøre en forskjell. Energien deres er tuftet på egenerfaring og vilje til å endre gamle systemer som nå nedprioriterer innbyggernes behov. Det er ingenting vi vil mer enn at folk skal ha råd til å bo og leve godt i Bergen! Under kan du lese om tre ulike startsskudd som igangsatte et motstandsløp mot bompenger. Folkets Parti har vært en «vaktbikkje» de siste fire årene, og den 11. september kan du stemme på oss for å forlenge vår kontrakt!

Cesilies familieøkonomi

Artikkelen fortsetter under.

Kjører du kanskje dine barn til og fra barnehagen, fotballbanen eller kulturskolen? Cesilie har gjort seg noen gode erfaringer med nettopp det. Som mange andre merket hun at den ekstrakjøringen flere ganger i uken gikk hardt utover familieøkonomien. Cesilie er ærlig på at hun som alenemor med tre barn fant det vanskelig å få hverdagen til å gå opp i opp. Buss var ikke et alternativ grunnet dårlige ruter og lang reisevei. Bompengeregningene spiste godt av lommeboken. Så for nærmere fem år siden fant hun en annonse på finn.no der Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) søkte etter ildsjeler. Cesilie søkte, og ble raskt en engasjert aksjonist, samfunnsdebattant og valgkandidat. Hun raste inn i bystyret i 2019, og har brukt enhver anledning til å gjøre bompengene lavere, kollektivtransporten billigere og boligfortettingen mindre. I tillegg har Cesilie hatt flere hjertesaker innenfor skolemiljø, barnehageopptak og boliger for vanskeligstilte.

Cesilie Tveit stiller som førstekandidat for Folkets Parti til årets kommunevalg.

Telemontøren Tore

Artikkelen fortsetter under.

Gjennom mange år som telemontør og mange timer i arbeidsbilen kunne Tore følge med på de store endringene i behandlingen av bilister. Håndverkere takker nei til jobber i sentrumsområder grunnet dårlig og dyr parkering. Alle som måtte trenge hjelp av en elektriker eller rørlegger betaler nå mer for tjenester, fordi disse blir tvunget til å betale mer avgifter. Det er snakk om å lage flere bilfrie områder, til og med «nullutslippssoner». Boligsoneparkeringer har vi også fått i byen. Siste årene har det blitt vanskeligere for folk å pendle, besøke sine nærmeste, bestille flyttebiler, jobbe turnus og bo i områder litt lengre unna. Kan vi ha det slik? I langstrakte Bergen, med manglende bussdekning utenfor sentrale kjerner, er det faktisk ikke mulig å klare seg helt uten bil. For ca. fem år siden ble Tore plukket ut fra kommentarfelt, der han utmerket seg med gode argumenter, og tilbudt å engasjere seg fast. Vi er veldig glad for at han takket ja! Siden har han stått på for innbyggere med bygge- og klagesaker, imot Bybanen og for Arna.

Tore Landmark står på vår andre plass på vår valgliste til kommunevalget!

Aksjonisten Stein Ove

Artikkelen fortsetter under.

Hvis det er noen som har kontroll på røttene til hele denne sosiale bevegelsen imot bompenger i Bergen, må det være Stein Ove. Som daglig leder av en egen, større bedrift, har Stein Ove brukt mer enn et halv liv til å drifte levebrødet, veilede folk, integrere, ta vare på de rundt seg og arbeidstrent lærlinger. Som en kilde til inspirasjon og stå-på-vilje pleier Stein Ove å hente frem en rørende historie. Han ble en gang oppsøkt av en ung tenåring som fortalte at h*n og tilhørende foresatte ikke hadde råd til annet enn Toro-supper til middag. Dette møtet og utvekslingen satte dype spor. Derfor er Stein Ove opptatt av at ingen skal måtte leve slik. Med en rekordhøy gjeldsgrad og kredittforbruk i landet nå, venter vi en bølge med vanskelige, trange tider for flere. Det kan gå utover bl.a. kostholdet og/eller deltakelse i fritidsaktiviteter, frivillighet og sosiale samlinger. Særlig for de eldste, barn, og unge. Derfor vil vi gi folk mer å rutte med og lette på det økonomiske trykket. Eksempelvis gjennom bompenger, eiendomsskatt, moms på maten og sosiale stønader. Folkets Parti lytter!

Stein Ove Hansen er tredjekandidat til årets kommunevalg.

Sjekk ut vårt valgprogram for Bergen: Norsk, Polsk, Engelsk.

Besøk oss på Facebook: Folkets Parti Bergen

Ta kontakt med oss på: bergen@folketsparti.no

Bli medlem? Registrer deg her!