Hav, bruk av hav, ferdsel på hav og sikkerhet engasjerer oss sterkt. Spesielt også maritim infrastruktur og næring. I tillegg har bl.a. Ronny i vårt lokale bergenslag vært opptatt av å hjelpe folk med å være svømmedyktige, måle badevann og åpne flere sjøbad. Denne helgen tok Cesilie (vår Møkster-ambassadør) initiativ til å bistå Austevollsøyen med en hjertestarter, og førstehjelpskurs (HLR)- spesielt i sammenheng med ulykker i vann. Vi i Folkets Parti syns selvsagt det var en god og viktig tanke. Det skulle bare mangle! Særlig når det passet med et arrangement på Møkster den 22. juli, og av kjente grunner er svømming dessverre et aktuelt tema denne dagen. Vi har alle godt av å vite hvordan vi kan gi førstehjelp, dersom noen eksempelvis er utsatt for en drukningsulykke. I denne artikkelen kan du lese om hvordan det gikk!

Artikkelen fortsetter under.

Besøksrekord!

En liten, hurtig Skyssbåt suste inn på kaien med siste påfyll av profileringsartikler. Vi måtte jo ha med stemmesedler til fylkestingsvalget også. Etter det var vi klare til å stille med beachflag, kaffetralle, rollups, paraplyer og flyers, for å nevne noe. Det tok ikke lang tid før en solid mengde turkise FP-solbriller var delt ut. Cesilie (1. kandidat i Bergen) og Bjørn (2. kandidat i Vestland) kunne underveis melde at Møkster badet i sol, med rekordstort besøk fra omegnsøyer og Bergen. HLR-kurs ble godt tatt imot, og det var gledelig å se at mange så viktigheten av å kunne utøve førstehjelp.

Den lokale restauranten Havnechefen hadde mye å henge fingrene i, og kunne fortelle om vel over 300 buffet middager som ble solgt den lørdagen. Oppmøtet var altså helt fantastisk, og våre flinke folk brukte en hel arbeidsdag på å snakke med besøkende. Standen vår var åpen fra klokken 11 til 19! Fornøyde og mette på mange gode tilbakemeldinger er vi veldig takknemlig for lørdagen som var. Vi tar med oss alle innspill inn i det politiske arbeidet på fylkesnivå, hvor vi er godt representert. Gode og billige fergeforbindelser samt hurtigbåtruter skilte seg ut som den mest populære forespørselen fra øysamfunnet.