Cecilie Lyngby, partileder og 1.kandidat til Oslo bystyre i valget 2023. Artikkelen var 1.gang publisert i Nettavisen i April 2021. Foto: Nina Holtan

Gjør meg sint

Jeg har aldri vært så engasjert i politikk som jeg er nå, men det er kanskje fordi det aldri har vært noe som har gjort meg så sint som dagens politikk gjør, skriver Cecilie Lyngby fra Folkets Parti.

Det virker som om folket er blitt glemt og at vi helst skal holde oss innenfor et «10 minutters» samfunn. Dette må på ingen måte få spre seg til hele landet vårt – bare se på Oslo nå.

Der ser man en tragisk utvikling hva gjelder biler og frihet til selv å velge fremkomstmiddel.

For meg startet engasjementet tidlig i 2017, når bompengene tok helt av. Det hadde en direkte påvirkning på folks lommebøker.

Motstanden økte og i 2019 kom jeg inn i bystyre. Lovnaden min var å presse bompengene vekk.

Tapte hver gang

Dette har jeg virkelig prøvd på, men med kun tre representanter tapte vi hvert eneste forslag. Jeg har på nytt fremmet reduksjon av bompenger og forslaget ligger på vent til behandling i bystyret.

Jeg vet det blir stemt ned, men for meg er det viktig å ikke gi opp – ikke vike fra lovnadene.

Jeg kan love mine velgere at jeg skal stå støtt som et fjell og ikke vike fra vårt partiprogram. Da vet alle hva jeg vil jobbe for, og hvordan jeg vil stemme.

Jeg er selv mektig lei av løse luftlovnader som aldri blir noe av eller vasket ut i forhandlinger.

Jeg lover også at et samarbeid med MDG aldri vil skje. Nå kan jeg si det som partileder, noe jeg ikke var i 2019.