Klimaetaten viser null forståelse for folks hverdag, og ordet realisme er gått helt i glemmeboken, sier Hanne Haskel og Cecilie Lyngby fra Folkets Parti i dette innlegget som er publisert i Vårt Oslo

Klimaetatens utspill nylig om at vi bilister skal avgiftsblø i bomringene i Oslo er en krig mot bilen. Klimaetaten bør legges ned, fordi hovedstaden har ikke bruk for byråkrater som driver grønn symbolpolitikk.

Hvis klimaetaten får det som de vil, vil det globale klimautslippet bli redusert med 0,00029 prosent. Det tallet er så lite at det er vanskelig å forholde seg til det. Tallet kunne like gjerne vært null.

Hvorfor holder da klimasjef Heidi Sørensen på med å gir råd om at bomavgiften for en tur i Oslo skal koste rundt 200 kroner?

Årsaken kan kun være en slags grønn religion. Nærmest en tvangstanke om at Sørensen skal redde jorda. Fordi, hun viser null interesse for samfunnets transportbehov av mennesker, varer og tjenester.

Klimaetaten viser null forståelse for folks hverdag, og ordet realisme er gått helt i glemmeboken.

Mislykket klimaforståelse

I Oslo bor det rundt 300.000 bileiere. Mens de kjører sin bil på grunn av et stort behov, vil klimaetaten redusere biltrafikken med 30 prosent. Vi skal alle gå, ta buss eller sykle. For å få dette til har klimaetaten bestemt seg for å bruk pisk.

Heidi Sørensen og klimaetaten vil tvinge frem sin mislykkede klimaforståelse. Selv el-bilen er en fiende av etaten, som bruker 100 millioner kroner hvert år av skattebetalernes penger til å motarbeide bilister og den normale fornuft.

De mange millioner brukes på tre ting.

1) Å gi ubrukelig råd til oss politikere. Det er ikke klimaetaten som sitter på kompetanse om klima, og når de surfer på nett for å lese seg opp har vi andre gjort det for lenge siden.

2) Sørensen deler ut milde tullegaver i klimaets navn, som klimavennlige jobbreiser og sykkeldekk-støtte.

3) Sørensen kjøper PR-råd fra «nærstående» for nesten fem millioner kroner.

Det er ikke lenger noen tvil om at klimaetaten er en grønn konstruksjon som sikrer de ansatte lønninger over millionen. Hele greia er «upper-class» miljøfanatisme. På tide å gi seg nå.