[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»479″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

KULTUR OG IDRETT

Kultur og idrett skal være tilgjengelig for alle – unge som eldre, rike som fattige. Bompengeinnkreving døgnet rundt fra en mengde bomringer hindrer full frihet til å delta på kulturarrangementer, kjøre barna til idrettsaktiviteter og generelt bevege seg fritt i egen kommune.

Vi er positive både til nye initiativ og veletablerte kulturarrangementer. Vi vil jobbe for å hjelpe viktige arrangementer som treffer bredt i befolkningen og som trenger midlertidig støtte til å overleve.

KULTUR

Kulturbyen Stavanger skal gjøre innbyggerne rikere på opplevelser og gi folk mulighet til å utvikle sine egne skapende evner.

Vi vil jobbe for disse sakene:

  • Tilrettelegge for at alle lettere kan delta i ulike kulturaktiviteter
  • Beholde kulturskolen for å sikre arbeidet med kunst og kultur for barn
  • Etablere og sikre fritidsklubber i alle bydeler
  • En enklere oversikt over kulturaktiviteter som finner sted i byen, til glede for innbyggere, tilflyttere og turister
  • Støtte flerkulturelle tiltak innen kultur

 

IDRETT

Fysisk aktivitet og idrett er viktig for en høy livskvalitet og bygger fellesskap. Gode holdninger kan skapes tidlig ved tilrettelegge spesielt for barn og unge. I tillegg til å holde fokus på vedlikehold og rehabilitering av eksisterende idrettsanlegg, vil vi arbeide for bygging av nye kvalitetsanlegg i bydelene. Vi vil heller redusere antall nye anlegg enn å bygge et stort antall middelmådige.

Å bli kjørt til trening eller kamp er en viktig del av hverdagen for mange, og er en god hjelp for unge inn i gode og sunne treningsrutiner. Med nye bomringer rundt sentrum, Forus, Sandnes og Sola kan hver treningsøkt koste opptil 60 kroner ekstra hver gang. Dette tror vi vil være svært inngripende i manges hverdag, særlig for de som har minst fra før. Dette kan medføre at mange ikke kan delta i fritidsaktiviteter.

Vi vil jobbe for disse sakene:

  • Oppfordre hele byens befolkning til sport og aktivitet.
  • Rehabilitering, vedlikehold og drift av eksisterende kultur og idrettsanlegg
  • Bygging av baner og idrettsanlegg i hver bydel. Antall anlegg er ikke det viktigste – kvalitet over kvantitet
  • Forbedre forholdene for den uorganiserte idretten – ball løkker, basketballbaner og lignende ute i bydelene er viktige for å gjøre uorganisert idrett tilgjengelig for alle
  • Tilrettelegge for mer frivillighetsarbeid

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]