Sommeraktiviter er i full sving hos Torunn og Cesilie på hver sin kant av (nabo)landet. Felles bakgrunn innenfor helsesektoren har likevel delt ut mange ulike sjongleringsballer for disse to damene. Torunn er svært engasjert i sakene som angår helse og sosial, hun slår gjerne flere slag for bedre psykisk helse og ernæring blant eldre uten å nøle. I tillegg heier Torunn helhjertet på frivillige aktører som utfører livsviktige sosiale tjenester. Cesilie sjonglerer lederrollen for bystyregruppen med andre ansvarsområder både nasjonalt og lokalt. Hjertet nærmest ligger saker innen barnehage, skole og idrett, men som leder har Cesilie kontroll på hele saksbehandlingen i hvert organ. Nå skal det gires litt ned fra travle hverdager til sommerlig tempo, og her får vi et innblikk i sommerplanene deres.

Söta bror, bok og brus

Torunn forteller om et venninebesøk i Hønefoss, som hun har kjørt til selv. (Elektrisk selvfølgelig). Internt spekulerer vi om at bystyregruppen vår i Bergen er kanskje den mest miljøvennlige. På grunn av sterkt flertall av el-biler blant våre og viljen til å benytte seg av buss, tog og egne bein der det er mulig.

Torunn Remme Fjeldstad. Fotograf Veronika Stuksrud.

Videre har kjøreturen gått til Jönköping der familiebesøk i vårt største naboland sto øverst på listen. Med bilen full av herlige turfølger som Torunn omtaler som «poden» har familien kommet trygt frem. Statusrapport i form av koselige bilder kan avsløre basseng, brus og bok på svensk. Farlig Flyktväg eller Fluktruten av Arnaldur Indriðason kan Torunn anbefale, spesielt for den historieinteresserte!

På spørsmål om mulig ladeangst på veien svarer Torunn: «Lenge leve bilen» og «Alt går til slutt«, og utdyper: – «Å kunne kjøre en elektrisk langtur med god samvittighet er flott. Ladenettet blir bedre og bedre, og reiser i Europa med el-bil virker spennende. Mulighetene er mange!»

Øyidyll og et kreativt øye

Fra svensk bok til en annen type lesestoff. Cesilie forteller at hun gleder seg til rolige dager, men politiske lektyrer tar sjeldent pauser og følger da altså med i feriekofferten.

Cesilie Tveit. Fotograf Veronika Stuksrud.

Direkte fra hyttelivet på den herlige øyen Møkster i Austevoll, forteller Cesilie om planlagte aktiviteter:

– «Sommeren min på Møkster inneholder litt snekring, fiske, padling og bading, og ikke minst hyggelige besøk på den lokale puben (anbefales!). Her blir det også tid til å lese seg opp både på Barnehagebruksplanen, Klimastrategi for Bergen og annet godt politisk lektyre.» 

Hytten har forresten Cesilie snekret en del selv, og etter å ha fått kjentskap til at det på hennes kontor henger egenmalt maleri, kan en fort koble sammenhengen til en solid kreativ sans og øye for detaljer. Når øyen arrangerer Møkster Maraton, hiver Cesilie gjerne seg rundt for å hjelpe og lage enorme plakater. Videre skal sommeren også by på sydlig fastland:

– «Senere skal jeg en liten utenlandstur til deilige Italia. Konsertopplevelse, god mat og drikke venter der. Rolige dager gleder jeg meg til, men klarer nok ikke helt å legge vekk litt trykking på PC.»,- avslutter Cesilie.

//

Bergens bystyregruppe for Folkets Parti har i skrivende stund formell pause fra saksbehandling. Tankene og intern kommunikasjon er likevel i full gang. I tillegg begynner høstens planer å ta form, deriblant en ordentlig spennende strategisamling og nominasjon av kandidater til kommende kommunevalg. Hvordan gjøre Bergen mer rettferdig? Hva annet nytt skal vi ha med til det nye lokalprogrammet? Hvilke vinkler å angripe bompengedebatten fra?

Har du innspill? Skriv til oss!

Mail: bergen@folketsparti.no

Facebook: Folkets Parti FNB Bergen