Folkets Parti ønsker å fjerne plastposteavgiften og annen dyr symbolpolitikk. Deler ut gratis plastposer for å markere

– Etter plastposeavgiften ender det opp med at folk kjøper plastposer på rull som de bare bruker én gang: I søppelbøtta. Rulleposene kostet det samme som handleposer gjorde før. Hvilket tull!

Dette er ordene til Jan Tønnessen. Han er førstekandidat for Folkets Parti i Lillestrøm kommunestyre. 

I dag viser han frem partiets negative holdning til plastposeavgiften på 4,25 kroner implementert fra 1. august ved å dele ut gratis handleposer utenfor Coop Obs!

Vil senke prisen på plastposer

Han har som mål å senke prisen og aldri oppleve den planlagte økningen til 5 kroner neste år. 

– Det ser ut til at klimapolitikken preger alle politiske arenaer så dominerende at folks sunne fornuft settes helt til side. Folkets Parti vil sette foten ned mot denne grønne symbolpolitikken her i Lillestrøm i mange sammenhenger. Det markerer vi i dag med å dele ut handleposer som nylig fikk denne latterlig høye avgiften, sier Tønnessen.

Han forklarer at det ikke er norske handleposer som forurenser verdenshavene. I utgangspunktet la folk varer i posene. Så brukes de i søppeldunker, kanskje etter å ha blitt brukt til andre formål også.

Folkets Parti Lillestrøm vil at folk skal bruke plastposer igjen og igjen, ikke engangsposer på rull.

Nå må folk kjøpe poser på rull

– Alle som bruker flerbruksposer går fort tom for plastposer til søppelbøtta. Derfor må de kjøpe poser på rull til engangsbruk, til rundt én krone stykket. Antall poser går ikke ned. Men de brukes mindre, sier Tønnessen.

Partiet ønsker ikke unike norske klimaavgifter eller strenge klimatiltak uten nytte- eller klimapåvirkning som fører til at næringsvirksomhet og arbeidsplasser flyttes til andre land for å opprettholde politisk korrekthet i det norske klimaregnskapet.

– Dette tar vi med oss ​​inn i kommunestyret for saker som vi har kontroll på lokalt. Et eksempel er at vi ikke vil diktere hva folk skal spise, som for eksempel innføring av kjøttfrie dager på sykehjem. Vi vil kjempe mot slike ting, sier førstekandidaten.

Folkets Parti (FP) er et allianseparti som søker nye løsninger som ikke er bundet av tradisjonelle politiske ideologier. FP prioriterer mennesker og har som mål å beskytte individuelle rettigheter. Partiets program finner du her. Fra side 13 tar det for seg klima og miljø.