[vc_row][vc_column][vc_column_text]Du finner avisinnlegget her:  Aftenbladet.no

Her et tekstversjonen:

«Med FrP i posisjon har eiendomsskatten økt» burde overskriften i artikkelen til Hr Wedler i FrP vært, for det er det som er sannheten. Ved siste budsjett ble det av flertallspartiene (inkludert FrP) bestemt en økning på 10 % for alle skatteobjekt. Dette kan man lese i Handlings og økonomiplanen for Stavanger Kommune.

Ellers er det også feil at FrP er det eneste partiet som er imot eiendomsskatt, for vi i Folkeaksjonen er heller ikke noen fan av det. Men nå kan selvfølgelig Hr Wedler si at vi var det partiet som foreslo en størst økning i eiendomsskatten i budsjettet, men da må også hele forklaringen på dette komme fram. Og forklaringen på dette er som følger: Vi i Folkeaksjonen foreslo en økning i eiendomsskatten slik at folk må betale noen tusen kroner mer i året, slik at Stavanger Kommune kunne bruke disse pengene til å tilbakebetale bompenger til folk innad i kommunen. Altså må du betale noen tusenlapper mer i året, men får altså tilbakebetalt det du har betalt i bompenger. Dette er selvfølgelig ingen ideell løsning og ikke slik vi ønsker det skal være, men det er den eneste løsningen som vi i Stavanger Kommune kan gjøre selv. Det finnes ingen andre kjente løsninger i alle fall. Vi ønsker jo egentlig at bygging av veier er noe som staten skal ta seg av og finansiere over skatteseddelen.

Vi skulle jo selvfølgelig ønske at vi ikke var kommet i den situasjonen som vi nå kommer i med en kraftig økning i bompengene på opp mot 32.000 kr per bil i året, men dette er det altså de fleste andre partiene som har bestemt. I stortinget stemte også FrP ja til dette, men de stemte riktignok mot det i bystyret og fylket.

Joda, det er lett å kritisere oss for å ville øke eiendomsskatten, men vi forsøker i alle fall å finne en løsning på det store problemet som bompenger vil bli for svært mange innbyggere fra oktober av ved å ville lage en refusjonsordning. Hva gjør FrP og de andre partiene for å løse dette?

Folkeaksjonen nei til mer bompenger foreslo at det skulle lages en konsekvensutredning for hva det vil si for private når den nye bomringen trer i kraft, og med stemmene til FrP så hadde vi fått flertall for dette, men det valgte FrP til å si nei til sammen med sine feller i posisjonen. Hvorfor FrP ikke vil finne ut av konsekvensene av innføring av de nye bomringene og de nye takstene kan man bare lure på.

Vi kommer til å foreslå en ordning for å støtte de som får de vanskelig etter innføringen av de nye bomringene. Dette kommer vi tilbake til med et eget forslag i Stavanger Bystyre. Og kampen mot bompenger komme vi i motsetning til alle andre, aldri til å gi opp.

 

Leif Høybakk

Folkeaksjonen nei til mer bompenger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]