Sommerhistoriene går videre innom Stian og Ronny, våre to representanter som står på i hvert sitt felt på mange områder. Stian er til vanlig en viktig stemme i saker som berører barnehage, skole og idrett, der idrett er en stor personlig favoritt. Ronny er derimot en pågangsdriver i sakene for helse og sosial, der engasjement er betydningsfult for barnevern og boliger til vanskeligsstilte, bare for å nevne noen. Her deler Stian og Ronny noen sommerplaner som skal bidra til å blande ut hverdagens alvor med givende ferieopplevelser.

Punktering, Paris og sørlig bris

Stian med sin glasskule tok kanskje sommerens mest forutsigbare valg, da familieturen til Spania ble planlagt med bil, uten en eneste bekymring i flystreikens retning. I skrivende stund er sommerferien godt i gang og batterier skal både lades i varmen og kjøles ned med is i noen uker. På veien kunne Stian oppdatere om både én og to punkteringer, noe som ble gjengitt innenfor ordlydene «FÆSTLIG...» samt «ER DET MULIG» men omsider er familien trygt landet i Torrevieja og stemningen er god.

«3.800 km med kjøring gikk overraskende greit!»

Stian H Skare. Fotograf Veronika Stuksrud.

Sommereventyrene ender ikke der, for på veien nordover igjen skal det stoppes på et aldri så ukjent sted 30 km utenfor Paris. En aldri så liten og verdenskjent fornøyelsespark. Som flere kanskje allerede mistenker- er det selvsagt snakk om Disneyland! Til stor glede for både store og små, unge og yngre, blir det nok en uforglemmelig opplevelse. Stian sier avsluttende:

«Med mange gøyale inntrykk i koffertene skal vi luske oss hjemover og ta fatt på sensommeren på hjemmebanen.»

Tapper i etappene før avslapping i Spania

Ronny på sin side skal gjøre unna flere titallskilometer, men først og fremst til fots!

Ronny Grønsdal. Fotograf Veronika Stuksrud.

Fellesnevnener i sommerplanene til både Ronny og Stian er definitivt Spania, derav Ronny er hakket mer lokalkjent takket være sin syden-hytte. Om vi har foreslått teambuilding på den hytten, spør du? Ja det har vi helt utvilsomt. Både på tull og med litt alvor (på en regnfull Bergensdag). Ronny skal om litt vende vingene sørover, men før den tid tar han en aktiv utfordring på 55 km- Jubileumsstien! Bergen-pa-langs. Kort oppsummert er Jubileumsstien delt opp i åtte etapper, fra Åsane til Krokeide. En rimelig fersk tursti som ble etablert da Bergen fylte 950 år.

Ronny oppdaterer:

«Jeg går Jubileumsstien fra nord til sør, har allerede gått 3 etapper. Gleder meg til å telte og oppleve Bergensnaturen fra en annen vinkel.»

I tillegg til turgåing, snarlig varme og sol, føyer Ronny til:

«Jeg har også kjøpt meg SUP-brett, det blir noe nytt å mestre og jeg gleder meg til å teste det!»

//

Hva syns du om sommerplanene?

Magefølelsen tilsier at en god sommer gir en produktiv høst, og vi gleder oss stort til å få utvilte fulltids- og fritidspolitikere hem til bystyresalen. De fleste av oss ofrer mye tid til saker vi brenner for, og det spiser av tiden til familie, venner, hobbyer, restitusjon. Da er det ekstra betydningsfult å få pause fra den ordinære saksbehandlingen i sommer og utjevne det sosiale regnskapet.